Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2013 18:32 - Смъртта на принцеса Даяна: Убийство или нещастен случай?
Автор: boboncheto0o77 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6197 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.04.2013 18:33


 От трагичната смърт на принцеса Даяна на 31 август 1997 година са изписани и изговорени милиони думи за онова, което наистина случи в нощта, в която тя загина, и защо. Вероятно, подобно на убийството на американския президент Джон Кенеди, никога няма да разберем отговорите на всички въпроси, възникнали покрай разследването на онази фатална катастрофа.

Беше ли смъртта на принцеса Даяна наистина нещастен случай, или поръчково убийство? Мнозина все още твърдят, че тя е била убита. Малко преди трагичния си край, тя предрича в писмо до своя верен иконом, че ще бъде убита в автомобилна катастрофа.

Лоша новина

Телефоните на чуждестранните кореспонденти в Париж започват да звънят пронизително в един часа през нощта на 31 август 1997 година.

След едно много горещо парижко лято слънцето в онази скучна събота най-сетне се скрива зад гъсти облаци и градът си поема глътка свеж въздух. Гражданите на Париж били уморени, лятната ваканция била свършила, но все още никой не бил готов да се върне на работа, в училище или в университета.

Журналистите също се чувствали премалели; „мъртвият сезон“ идвал към края си и есента щяла да донесе нови политически скандали, бедствия и войни за отразяване.

На телефоните на спящите кореспонденти упорито звънели редактори от цял свят. Всички задавали един и същи въпрос:

„Чухме, че Ди е претърпяла автомобилна катастрофа в някакъв тунел. Можем ли да разчитаме на история в следващия половин час за нашето първо сутрешно издание?”.

Никой от тези журналисти не успява да мигне повече през следващите няколко дни, знаейки че може би работят по най-големия случай в кариерата си. Впоследствие, някои от най-нечувствителните от тях признават, че са спечелили толкова много пари от тази трагедия, че са могли да се отдадат на луксозна почивка след това.

Защото в онази августовска нощ Даяна, принцесата на Уелс, умря от раните си, получени в автомобилна катастрофа в един парижки тунел, само на 36 години.

А преди онази нощ, ако бяхте попитали някого – мъж или жена – коя е най-красивата и състрадателна жена в света, с която бихте искали да излезете на вечеря, те щяха да ви отговорят: принцеса Даяна.

Слава image

Принцеса Даяна

Благородническите титли са изключително важни в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Те показват статуса на човек в британското общество – кой кого наследява, кой на кого се покланя и кой може да се ожени за член на кралското семейство. Такива неща.

Най-високата титла в блародническата йерархия е тази на Краля (понастоящем на Кралицата), а най-ниската е просто благородник. Даяна е Лейди (баща й е граф), което е само една титла над благородник, но все пак й позволява да се омъжи за най-големия син на кралица Елизабет, бъдещият крал принц Чарлз.

Макар да донася двама синове – наследник и резерва – техният брак, по думите на Даяна, не бил щастлив. Освен това в него участвали трима души: съпругът й обичал друга жена. Даяна се справяла с това унижение като повръщала след ядене и крещяла нецензурни думи под прозорците на двореца, хвърляйки в шок гостите на своята величествена свекърва.

През август 1996 година бракът им, сключен на 29 юли 1981 г., приключва официално. След известни преговори между нейните и адвокатите на принц Чарлз, Даяна получава тлъсто обещетение от 17 милиона паунда.

Отново неомъжена, тя била свободна да излиза на срещи и не пропуснала да го направи. Не че не се радвала на любовници дори по време на брака си. Както британската жълта преса често отбелязвала, ангелската Даяна – жената, която можела да прегръща дете, болно от СПИН в ръцете си с очи, плувнали в сълзи – можела да се похвали със завиден брой любовници. Дори се носели слухове, че Чарлз не е биологичният баща на по-малкия им син принц Хари, трети кандидат за трона след баща си и по-големия си брат Уилям.

Сред любовниците на Даяна присъствали заможен и женен търговец на изкуства от Лондон, капитан от армията, женен капитан от националния отбор по ръгби, поп певец, продавач на коли, капитан от Кралската гвардия, пакистански сърдечен хирург и един женен бодигард. Последният – полицейски сержант, бил свален от поста си на неин личен охранител, когато Чарлз забелязал, че тя прекарва твърде много време с него. Той умира в загадъчна катастрофа. Шофьорът на мотоциклета, на който се возел любовника й, се сблъсква с идваща насреща кола, чийто светлини го заслепяват. Тази кола никога не е открита и Даяна вярвала, че бодигардът й е премахнат, заради приятелството си с нея.

image

Доди ал Файед

Тогава се появява Доди ал Файед и разлюлява почвата под краката й.

Цялото име на Доди е Емад ел-Дин Мохамед Абдел Монеим Файед. Роден в Александрия, Египет, през 1955 година, той е син на един от най-богатите мъже в Обединеното Кралство, милиардерът Мохамед Ал Файед, и на Самира Кашоги – сестра на милиардера и оръжеен търговец Аднан Кашоги.

По онова време Мохамед Ал Файед е собственик на луксозния търговски център „Хародс“ и на футболния клуб Фулъм. Притежава също хотел „Риц“ в Париж.

Доди, образован в престижно частно училище в Швейцария и в английската Кралска академия „Сандхърст“, е изпълнителен филмов продуцент и името му стои под успели заглавия, като „Chariots of Fire“ (1981). Той се развежда с американския модел Сюзан Грегард и оттогава името му се свързва с няколко красавици, сред които и актрисата Брук Шийлдс.

През онова лято на 1997 година отново се заговаря за него. На 42 години той се сгодява за друг американски модел – Кели Фишър. Двамата планират да плават в Средиземно море на една от яхтите на баща му, наречена „Куджо“.

Ди и Ди

„Английската роза“, както Елтън Джон щял да нарече Даяна на погребението й в песента си, посветена на нея, и елегантният Доди, с неговите тъмни очи, черна коса, загорял тен и свобода да харчи бащините милиони, вече се били срещали преди онова фатално лято на 1997 година.

image

Принц Чарлз играе поло

За първи път се изправили лице в лице преди 10 години, в лятото на 1986-а, по време на турнир по поло в парка Грейт Уиндзор. Играта на поло е задължителна за всеки млад човек от висшето общество в Англия, така че Доди я играел. През онзи ден неговият отбор победил тима на принц Чарлз. Даяна подала на Доди купата на победителя. След ръкостискане и задължителния поклон от негова страна, двамата си разменили няколко думи и сетне той пристъпил назад, както се очаква от обикновен човек в присъствието на кралска особа.

Турнирът по поло може и да бил единственият път, в който Доди имал възможност да говори с Даяна, но неговият баща Мохамед ал Файед и нейният баща граф Джон Спенсър били приятели от много години.

По времето на онзи поло мач бракът на Даяна и Чарлз вече бил доста разклатен.

image

Камила Паркър-Боулс

Според собствените признания на Чарлз в едно телевизионно интервю, в онази година той бил възобновил предбрачната си любовна афера с жената, която щяла да стане негова втора съпруга и вероятно бъдеща кралица – разведената Камила Паркър-Боулс. Даяна обаче твърдяла, че Чарлз бил подновил авантюрата си с Камила още през 1984-а, тоест две години по-рано. Тя казвала, че той се бил оженил за нея само заради нуждите на държавата; трябвало му„добро момиче, девица, без сенчесто минало“, което да го дари със син и наследник, и семейството му я било избрало за негова съпруга.

Все пак, въпреки нещастния си брак с Чарлз, щели да минат още 10 години преди тя да види в Доди нещо повече от син на приятеля на баща си.

Лятото на 1997 година image

Замъкът Балморал в Шотландия

Месец юни. Всяка година кралското семейство се оттегля заедно на дълга лятна ваканция в замъка Балморал в Шотландия. Те яздят коне, ходят на риба, организират си пикници, разхождат кучетата си, играят на семейни игри, имитират гласовете и маниерите на държавните глави, с които са се срещали през годината, или обсъждат влажното планинско време над чашите с чай.

image

Пакистанският сърдечен хирург Хаснат Кан

Даяна никога не се научила да се наслаждава на тези летни ваканции, но през 1997 година и без това вече не била член на кралското семейство. На 36 години и разведена от 10 месеца, тя се чувствала особено нещастна и се чудела къде ще прекара лятото. Този месец била скъсала с последния си любовник – пакистанският сърдечен хирург Хаснат Кан. Двамата държали връзката си в пълна тайна, понеже не само че британският народ не би искал да я види в обятията на мюсюлманин, но и семейството на хирурга не одобрявало аферата им; те искали да го видят женен за пакистанско момиче, което вече били избрали за него.

Нямайки къде да отиде, Даяна започнала да пита приятелите си дали би могла да се присъедини към тяхното летуване. Тъй като не получила покана от никого, решила да наеме къща в престижния район Хамптънс в Лонг Айлънд. Макар след развода й тя да не била вече Нейно кралско височество, а само „принцеса“, Кралската охрана все още била отговорна за сигурността й и сметнала, че Щатите представляват твърде голям риск. Посъветвали я да се спре на друга дестинация. Фактът, че двамата й сина щели да прекарат част от лятната ваканция с нея също оказал влияние върху решението на Кралската охрана.

Тук се появил Мохамед ал Файед. Той дочул, че дъщерята на приятеля му няма къде да отиде и поканил Даяна и момчетата й да се присъединят към него и семейството му в неговата вила в Сен Тропе. Вилата била сигурно пазена от собствените му бодигарди и Кралската охрана не намерила повод за възражение.

image

Даяна на яхтата Йоникал

Когато получил потвърждение, че Даяна и двамата принца ще идват през юли, Ал Файед незабавно ремонтирал новопридобитата си 60-метрова яхта „Йоникал“, в случай че тримата високопоставени гости решат да плават на нея.

Даяна и синовете й били във вилата от три дни, когато пристигнал Доди. Той бил извикан от баща си да забавлява гостите. Кели Фишър също дошла с него, но не се присъединила към годеника си във вилата. Откарали я с хеликоптер на яхтата „Куджо“, закотвена край брега на Сен Тропе.

Две седмици по-късно Даяна отново била сама в апартамента си в Лондон и разказвала на приятелите си, че е прекарала най-хубавото лято в живота си. Според книгата на Тина Браун „Хрониките на Даяна„, тя казвала, че Доди я бил накарал да се чувства „обгрижвана“.

Преди лондонските вестници да надушат за новата й афера, тя и Доди прекарват един уикенд в парижкия хотел „Риц“, връщат се в Лондон за филмова премиера в частен киносалон в Сохо и се наслаждават на многобройни, осветени на свещи вечери в апартамента на Доди на „Парк Лейн“. Когато не били заедно, непрекъснато разговаряли по телефона.

На 7 август лондонските таблоиди най-сетне заподозрели, че нещо се случва с бившата снаха на кралица Елизабет и сина на Мохамед ал Файед. Знаейки че двамата са в Лондон, папараците заемат позиции пред апартамента на Доди. Тъкмо навреме, защото същата вечер Даяна, облечена в прилепнала синя рокля, пристига там и не излиза повече чак до 1 часа през нощта.

По-късно същия ден тя заминава за Босна, като част от кампанията против противопехотни мини. Десетки репортери и фотографи също се втурват натам.

image

Даяна и Доди на яхтата

На 15 август Даяна се връща в Лондон и отлита за Гърция, за да прекара няколко дни там. Взима със себе си приятелка. Двете жени пътуват в частен самолет, собственост на „Хародс“, или с други думи – на Мохамед ал Файед.

Шест дни по-късно, на 21 август, Даяна отново е в Лондон. Доди също се връща в града в този ден от Лос Анджелис. Според слуховете бил там, за да купи жилище за себе си и Даяна: щели да се женят и да се установят в Ел Ей.

На следващия ден двамата се качват на самолета; отлитат в Ница за поредната си ваканция. На летището се качват на хеликоптер, който ги отнася на яхтата „Йоникал“. Бащата на Доди, втората му майка и техните деца вече ги чакали там. Даяна и Доди се присъединяват към тях, за да направят това, което богатите и благородни европейци правят през лятото от край време: круиз на Средиземноморието.

На тази втора ваканция със семейство Ал Файед нямало и следа от Кели Фишър. През юли, докато стояла сама на яхтата „Куджо“, Фишър все още нямала представа за истинската роля на принцесата в живота на годеника й, но на 6 август, когато се върнала в Щатите, видяла снимките на двамата във вестниците.

image

Кели Фишър

Опитала се да говори с Доди, но той не си вдигал телефона. Когато се обадила в апартамента му в края на деня, вдигнал й Мохамед ал Файед и й казал, че между нея и сина му е свършено. На следващия ден тя все пак се свързала с Доди и записала разговора им. Той отрекъл да се е сгодявал за нея, но отрекъл и че има афера с Даяна. В един момент от разговора тя му казала:„Не се ебавай с мен, Доди. Бил си с нея в Сен Тропе по цял ден, а после ме чукаше през нощта“. Впоследствие Фишър съди Доди за нарушаване на обещанието му, но оттегля жалбата си след смъртта му.

Знаейки че Даяна и Доди са на яхтата, лондонските редактори, както на таблоидите, така и на сериозните издания, изпаднали в безпомощна лудост. Крещели за материал на репортерите и за снимки на папараците, които от своя страна също полудявали, но от радост; знаейки, че ще могат да поискат висока цена за каквато и да е новина, или кадър, които успеят да направят. Тъй като не се налагало вече да пази връзката си в тайна, Даяна решила да покаже на света, че наистина има нов мъж до себе си. Облечена в бели шорти и изрязана черна фланелка тя гордо крачела до Доди по крайбрежната ивица на Сен Тропе. Мохамед ал Файед споделил с репортерите, обсадили яхтата „Йоникал“:

“Давам им благословията си. И двамата са големи хора. Тя е прекрасно момиче, а той ми е син и аз много го обичам. Изглежда много се харесват и се радвам да ги виждам толкова щастливи”.

Тиражът на вестниците и списанията се удвоява, утроява, и даже учетворява. Поданиците на бившата свекърва на Даяна искали да знаят за всяко движение на влюбените.

image

"Целувката" на Даяна и Доди

Междувременно, Даяна оставяла впечатлението, че се наслаждава на вниманието; тя доближила с моторница една от лодките на папараците, обсаждащи яхтата, и им изкрещяла: „Скоро ще имам новини за вас! Ще се изненадате от това, което ще ви кажа!”.

 

Дошъл неизбежният момент, в който една сутрин заглавията на таблоидите обявили: „Целувката!“.

Снимката на първа страница показвала Даяна и Доди по бански на палубата на яхтата край брега на Сардиния, прегърнати и с почти доближени устни.

Но Доди бил син на Мохамед ал Файед и поданиците на нейната бивша свекърва не сметнали поведението й за правилно. Докато само флиртувала, се забавлявали, но да го прегръща и целува полугола било съвсем друга работа.

Фалшивият фараон image

Мохамед ал Файед

Британците изпитват смесени чувства към Мохамед ал Файед. Да, той имал пари, но те не били „стари“ пари, а той не бил чистокръвен британец. Идвал от Египет. Роден в Александрия през 1933 година като син на учител, той и неговите двама братя основават корабна компания. Когато президента Гамал Абдел Насър започва да национализира частната собственост в страната, Мохамед и братята му преместват офисите си в Геноа, Италия. Те откриват клон в Лондон през 60-те години. Осъзнавайки потенциала на малката заливна държава Дубай, Мохамед се сприятелява с нейния владетел, шейх Рашид ал Мактум, и започва да играе важна роля в развитието на кралството, окуражавайки британски предприемачи да инвестират в Дубай. Самият той основава там втора корабна компания, занимаваща се с ремонт на петролни танкери.

През 1972 година Мохамед вече е достатъчно богат, че да си купи замък в Шотландия, а през 1974-а – огромно имение в Съри, в южна Англия. Дотогава бил известен като Мохамед Файед, но сега се превърнал в Мохамед ал Файед. Британските медии го обвиняват, че е добавил „ал“ към името си, за да се накара да изглежда като член на благородна египетска фамилия от град Файед. Дори се сдобива със злъчния прякор: „Фалшивия фараон“.

Той купува търговския център „Хародс“ през 80-те години, след като вече бил горд собственик на хотел „Риц“ в Париж.

Макар френският президент Франсоа Митеран да го бил направил рицар на престижния френски Почетен легион, британците само го омаловажавали заради начина, по който бил купил „Хародс“. Магазинът притежавал „кралски грамоти“, което означавало, че някой член на кралското семейство пазарува там. В момента магазинът няма нито една грамота, понеже през 2000 година съпругът на Елизабет ІІ, принц Филип, оттегля своята, в резултат на което вбесеният Мохамед ал Файед връща и останалите.

image

Р. У. Роуланд

Начинът, по който Мохамед се сдобива с търговския център, се струвал нередовен на британците. Първо той купил 30% от дяловете на холдинговото дружество през ноември 1984 година. Сетне, през март 1985-а купува останалите 70%, заплащайки 975 милиона долара. Сделката била оспорвана от човека, основал акционерното дружество, Р. У. Роуланд, който също искал да купи дяловия пакет, но не можел да се мери с предложението на Мохамед ал Файед. В следващите седем години г-н Роуланд, собственик на британския „Обзървър“, провежда безмилостна вендета срещу Мохамед, използвайки вестника си, за да очерни своя опонент, като пише, че тримата братя Файед са излъгали за миналото на семейството си и че всъщност са египетски селяни. Той дори успява да убеди тогавашния британски премиер Маргарет Тачър да проведе разследване на сделката с „Хародс“, под предлог че магазинът се счита за „британска институция“, която трябва да остане в ръцете на англичаните. Нищо не излиза от това разследване, но през 1995 година Роуланд обвинява Ал Файед, че е взел от сейфа му в „Хародс“ скъпоценни камъни, редки монети и пощенски марки. Срещу Мохамед и шестима служители на „Хародс“ са повдигнати обвинения, но през 1998 година Скотланд Ярд обявява, че няма да преследва седмината, заради слабата вероятност случаят да издържи в съда. Все пак Роуланд завежда граждански иск срещу тях, който е решен извън съда през 2000 година, когато Ал Файед се съгласява да заплати на вдовицата на вече покойния Роуланд 1,2 милиона долара, въпреки че продължава да отрича, че е взимал ценности от сейфа.

Има и друга причина за лошата репутация на Мохамед ал Файед сред британците. Точно по време на скандала със сделката за „Хародс“, той подкупва двама членове на парламента, които да повдигнат въпроса за неговия проблем. Очевидно се надявал, че парламентарният дебат ще покаже, че е постъпил почтено. Това обаче не се случва и, въпреки факта, че усилията му в Дубай донасят на Великобритания около 8 милиарда паунда, неговата лоша слава остава непроменена.

Славата му всъщност била толкова лоша, че до онова лято на 1997 година имиграционните служби вече два пъти били отхвърляли молбата му за британско гражданство.

Събота, 30 август

В 15:20 часа на 30 август частният самолет на Мохамед ал Файед докосва пистата на парижкото летище „Ле Бурже“.

На борда на самолета били загорялата от слънцето Даяна, Доди и неговите двама бодигарди, Тревър Рийс-Джоунс и Кес Уингфилд.

Чакали ги няколко коли: два наети Мерцедеса 600 и черен Рейндж Роувър, собственост на Доди, две черни Пежо-та и три мотоциклета. Мерцедесът щял да откара Доди и Даяна където искали да отидат; Рейндж Роувъра бил за техния багаж, а Пежо-тата и моторите – за полицаите от френската Служба за охрана на важни лица. Даяна не била уведомила британското посолство, че ще бъде в града, както трябвало да направи, но френският вътрешен министър знаел за пристигането им и бил уредил ескорта им.

Около колите стояли няколко мъже. Двама от тях били шофьорът на Доди, Филип Дурну, и шефът на охраната в хотел „Риц“ Анри Пол. По-далече вече се разполагали няколко папараци, с готови за щракане фотоапарати.

Пол натоварил багажа на Доди и Даяна в Рейндж Роувъра, който щял да шофира. Дурну насочил двойката към един от Мерцедесите, който той щял да кара.

Доди казал на Пол да закара багажа им в неговия апартамент в Париж на улица „Арсен-Усе“. Доди и Даяна нямало да ходят в апартамента веднага. Понякога Доди си позволявал да бъде нескромен, и този ден се оказал точно такъв.

image

Кралското имение в Париж

През 1986 година неговият баща бил взел под наем за 50 години напред едно триетажно имение с 14 стаи на зелената улица „Шамп д’Онтренмо“, гледаща към Булонския лес. Имението навява горчиво-сладки спомени на английските кралски особи. Техният бивш крал Едуард VІІІ абдикира през 1936 година, за да може да се ожени за жената, която обичал – разведената американка Уолис Симпсън. Херцогът на Уиндзор избира да прекара живота си в Париж през 50-те и френските власти му предлагат това имение за по-малко от 30 долара годишно. Херцогът умира през 1972 година, а херцогинята Уолис Симпсън през 1986-а. В същата година тогавашният кмет на Париж и бъдещ президент на страната Жак Ширак предлага на Мохамед ал Файед 50-годишна рента на имота.

 

Кралица Елизабет не погледнала благо на факта, че този недолюбван чужденец ще живее в дома на нейния скъп чичо Дейвид. Но новият собственик не се нанесъл в имението. Казал, че e купил имота, за да го запази в историята.

Без съмнение Доди е бил наясно какво чувстват британците за бащината му придобивка и за нейното историческо значение за нацията, но не можел да устои да води приятелите си и да им показва имението. Особено обичал да води приятелките си там.

Така че, сдобивайки се с нова любов, Доди изпитал нуждата да разведе и нея в някогашното кралско имение.

Най-краткият маршрут от летище „Ле Бурже“ до Булонския лес е околовръстният път на Париж, булевард „Периферик“, и Дурну се насочил натам, предвождан от Службата за охрана и следван от двамата бодигарди във втория Мерцедес. Когато движението не е натоварено, разстоянието може да се вземе за 45 минути. Благодарение на официалния ескорт, Дурну пристига в имението за по-малко от половината време – в 15:45 часа, половин час след кацането на летището. Той дори успява да събори папараците от мотоциклетите им. Когато пристигат в имението, Доди го поздравява за това.

След половин час Даяна и Доди се качват отново в Мерцедеса и Дурну ги откарва в хотел „Риц“. Папараците чакали край главния вход на хотела на площад „Вендом“.

Двойката остава в хотела през следващите четири часа. Настанили се в Императорския апартамент. Докато фризьорът оправял изсветлялата от слънцето коса на Даяна, Доди се върнал в Мерцедеса. Дурну отново седнал зад волана, а отзад до Доди се настанил бодигардът Рийс-Джоунс.

Този път Дурну трябвало да измине по-малко от 100 метра. Доди искал да отиде в бижутерския магазин „Репоси“ срещу хотела.

Защо Доди отивал в „Репоси“?

Както по-късно чичото на Доди, Хюсеин Ясин, щял да каже на медиите, той бил получил телефонно обаждане от Доди, който му казал, че двамата с Даяна идват в Париж, за да може Доди да купи годежен пръстен. Той се готвел да направи предложение на принцесата.

Икономът на Доди също потвърждава впоследствие, че двамата влюбени са щели да се сгодят през онази нощ. Той разказал, че по-късно ги бил заварил във всекидневната – Доди бил на  колене пред нея, а тя гледала ръката си. Икономът я чул да казва „Да“.

Сгодените Даяна и Доди щели да отлетят за Лондон на следващия ден, където тя щяла да сподели новината със синовете си. След това щели да направят официално публично изявление.

Мерките за сигурност в „Репоси“ изискват всичко, случващо се в магазина, да бъде записвано на охранителните камери.

image

Доди (в средата) разглежда бижута в бижутерския магазин

В онзи съботен следобед камерите заснемат първо пристигането на някакъв мъж в костюм. Няколко минути по-късно в магазина влиза небрежно облеченият Доди. Първият мъж бил заместник-управителят на хотел „Риц“ Клод Руле.

 

Камерите заснели също Алберто Репоси, неговата съпруга Анджела и няколко техни служители. Щом Доди и Руле влезли в магазина, персоналът окачил на вратата табелка „Затворено“. Часът бил 17:40.

Десет минути по-късно камерите заснемат излизането на Доди. В хотел „Риц“ също има охранителни камери и те засичат връщането на Доди. Той носел каталог за бижута, даден му от Алберто Репоси.

Руле бил останал в магазина и камерите продължили да го следят. Той си записал някакви бележки и също напуснал магазина, за да се върне в „Риц“ пеша, придружен от бодигарда Уингфилд.

Завръщането на Руле също било заснето. От лобито той се запътил право към Императорския апартамент, от който излязъл в 18:27 часа с каталога в ръце. Руле се върнал обратно в бижутерския магазин. След няколко минути отново напуснал магазина с каталога и някаква малка торбичка. В лобито на „Риц“ се спрял на рецепцията и написал нещо на лист хартия. След това се запътил към Императорския апартамент, носейки каталога, торбичката и бележката. Впоследствие става ясно, че на хартията била изписана цената на пръстен – 115 000 франка.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boboncheto0o77
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 363462
Постинги: 129
Коментари: 139
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол