Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2012 18:20 - Д-р Виолета Ботева: Стресът е основен фактор за най-масовите болести!
Автор: boboncheto0o77 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5166 Коментари: 1 Гласове:
1



 image

Виолета Ботева е доктор по медицина. В пе­риода на обучението си във ВМИ тя разбира, че има дарбата да усеща болните места по тялото на хората и че излъчва силна лечебна енергия, предизвикваща мощни процеси на оздра­вяване при много страдания. Резултатите, които постига при лечение на редица вътрешни болести, гинекологични проблеми, заболявания на перифер­ните нерви, ставите, психиката я мотивират след дипломирането си да се посвети на дарбата си като енерготерапевт. Д-р Ботева е работила в Република Македония и във Великобритания. В Лондон и в английска­та провинция Девън нашата лекарка работи като енерготерапевт в британски клиники за алтернативна медицина. През 2003 г. д-р Ботева изнася доклад на международна конференция на Световната федерация на лечителите в Страдфорд на Ейвън. В него тя разказва за опита си като лекар-енерготерапевт при борбата със сериозни страдания и получава много висока оценка от участниците за по­стигнатото в годините.

-          Д-р Ботева, какъв е физиологичният механи­зъм, чрез който стресът може да доведе до най- разпространените днес болести?

-          Медицинската наука отдавна е установила, че организмът на човека е самоорганизираща се, саморегулираща и самовъзстановяваща се система. Всички органи и функции се контролират по нервен и по ендокринен (хормонален) път. Тази част от нервната система, която осъщест­вява контрол на дишането, сърдечната дейност, хра­носмилането, пикочните и половите органи, инервацията и кръвоснабдяването на всички органи, включително на крайниците и кожата, се нарича вегетативна нервна система. Тя контролира и апетита, жаждата, поло­вото чувство. Чрез ума и волята си ние не можем да окажем въздействие върху тези функции на тялото. На­шите чувства обаче влияят съществено върху всички ор­гани. Негативните емоции и чувства – гняв, страх, вина, алчност, ревност, омраза и т.н., водят до синтез ла адреналин и на кортизол от надбъбреците. Това пре­дизвиква покачване на кръв­ното налягане, учестена сърдечна дейност, отпуска се гладката мускулатура в стените на храносмила­телните органи, понижава се производството на хра­носмилателни ензими, т.е. храносмилането се влошава, стесняват се кръвоносните съдове към бъбреците и намалява образуването на урина, ПОКАЧВА СЕ КРЪВНАТА ЗАХАР, от костите се извлича кал­ций, повишава се съсирваемостта на кръвта, покач­ват се мастните киселини в кръвта и т.н. Ако стре­совият фактор продължи дълго време, това може да доведе до редица болести хипертония, исхемия на миокарда, тромбоза, бъбреч­ни заболявания, камъни и възпаления в жлъчния мехур, лошо храносмилане, язва, запек, колит, недоимъчни състояния, диабет, влошен имунен отговор и развитие на алергия, автоимунни бо­лести, дори до онкологичен проблем!

-          Какво е вашето мне­ние, защо все повече хора се обръщат към нетради­ционната медицина?

-          Конвенционалната ме­дицина не може да нама­ли заболеваемостта на хората. Все по-често ин­фекциите хронифицират, алергичните и автоимунните състояния; са като епидемия, защото в много случаи медикаментозната терапия е симптоматична и вместо да стимулира естествените механизми в тялото за възстановяване, тя всъщност ги потиска. Освен това предписваните успокоителни, сънотворни, транквилантите не оздра­вяват реално психиката, а правят човека отнесен, сънлив, неадекватен. Това е основната причина все по­вече хора да търсят реално решение на здравословните си проблеми чрез методите на природната медицина.

-          До какви лечебни про­мени водят вашите тера­певтични процедури?

-          Лечението, което при­лагам, предизвиква мощни процеси на детоксикация от синуси, бронхи и бели дробове, черва, полови пъти­ща, кожа и отделителната система! Започва продължи­телно изхвърляне на слуз, микроорганизми, силно ув­редени клетки, отпадъчни продукти, излишна вода, за­държана в тялото. Изхвър­лят се кисти, полипи, пясък и камъчета. Пациентите усещат тези процеси като влажна кашлица, секрети от носа, изпотяване, обил­но уриниране, тъмна урина, обилни изхождания, потене, кожен сърбеж, изхвърляне на секрети от вагината и т.н. Това води до ИЗХВЪРЛЯНЕ НА МИКРООРГАНИЗМИТЕ И НА УВРЕДЕНИТЕ ОТ БОЛЕСТТА КЛЕТКИ и затова има реално оздра­вяване при болести, считани от колегите ми от конвен­ционалната медицина за нелечими (лекарите имат мнение за лечимост или нелечимост на заболяванията, базирано само на възмож­ностите на медикаментоз­ната терапия).

-          Освен признаците на процесите на детоксикация, пациентите усещат още от първите процедури, че ди­шането им става дълбоко, сънят – продължителен и пълноценен, изчезват симп­томите на хронична умора и стрес; подобрява се насища­нето на кръвта с кислород и хранителни вещества, а оттам – храненето и въз­становяването на увреде­ните тъкани (вътрешни органи, мускули, кости, ста­ви, сърце, нервна система). Така че лечението, което провеждам вече 22 години, реално стимулира, от една страна, изхвърлянето от организма на продуктите на болестта и от друга стра­на, процесите на регенера­ция на увредените тъкани. Благотворните промени в психо-емоционален и духовен аспект също са големи.

-          Разкажете ни за някои от случаите на излекувани от вас пациенти.

-          Помощта ми потърси 74-годишен мъж с поставени диагнози: хроничен брон­хит, пиелонефрит, цистит, безсъние, постоянна отпад­налост, високо кръвно наля­гане. Терапията с енергия предизвика силни процеси на чистене в организма му. Седмици наред този човек изхвърляше много секрети от дихателната си система, дишането му се подобри значително. Той започна да прави ежедневни разходки с бързо ходене по час и половина. От бъбреци­те си изхвърли много пясък и 2 камъчета. Преди му се е налагало да става през час през нощта, за да ходи до тоалетната… Терапията намали уринирането до един път за цяла нощ!

КРЪВНОТО МУ НАЛЯГАНЕ СЕ НОРМАЛИЗИРА на 130 на 75. Учудването и радостта му от възвърна­тото здраве бяха големи!

Мъж на 40 години ме по­сети с голям проблем – зад гърба си имаше 12-годишен брак, без деца, развод, нова връзка… и отново проблем със забременяването на новата му жена. Спермограмата му показваше пълна липса на производство на сперматозоиди. Проведох цялостен курс на терапия.

Човекът имаше изкаран в миналото сериозен възпали­телен процес на черния дроб и на пикочополови пътища, разширени вени на тестиси­те. Пациентът получи мощ­но изчистване на организма през червата, чрез урината и чрез кожата си.

В края на сеансите се случи чудото – жена му заб­ременя. Сладкото момченце, което се роди след 9 месеца, беше като копие на татко си и неговата най-голяма награда за вярата му, че ще получи изцеление чрез Божията сила! Този човек ме потърси с надежда, защото чудото на зачатието се по­лучи няколко години по-рано със сестра му. Тя имаше проблем с яйчникови кисти и страдаше от безплодие години наред. Тя също забре­меня още в периода на лече­нието в кабинета ми и Бог я дари с прекрасно момиченце. Не мога да ви опиша с думи и изживяното от мен щастие в такива моменти! Момче на 21 години ме потърси за помощ. То страдаше много – имаше лош сън, по 10-12 пъти на ден ходеше по голяма нуж­да, понякога се изпускаше, уринирането му почти беше спряло (уринирането се със­тояло в отделяне на няколко капки урина). Момчето беше стресирано, силно измършавяло, пред хемодиализа. То се повлия много бързо от терапията. Изхожданията му се нормализираха до 2 максимум 3 пъти дневно, уринирането също, сънят стана дълбок и продължите­лен и то започна работа!

Изключително съм щастлива, че природата ми е дала тази чудодейна енер­гия за изцеление. Душата ми тържествува всеки път, когато невъзможното за конвенционалната медицина се случва толкова законо­мерно и естествено с вече хилядите хора, посетили кабинета ми.

 ИЗТОЧНИК: lekuva.net






Тагове:   стрес,   болести,   хормони,


Гласувай:
1



1. анонимен - Таня
19.06.2012 08:40
Д-р Ботева наистина помага и лекува. Имах много здравословни проблеми, които вече ги няма: с черния дроб, гърдите, хроничен бронхит, болки в ставите и др. След сеансите при докторката и майка й много ми се спеше. Често уриниране, кашлица и изчистване на дробовете. Всичко това се случваше в рамките на няколко часа след всяка терапия, а изчистваннето на организма продължи няколко месеца след сеансите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boboncheto0o77
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 361995
Постинги: 129
Коментари: 139
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол