Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2011 16:54 - Атака срещу пърхота
Автор: boboncheto0o77 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1159 Коментари: 0 Гласове:
1



Атака срещу пърхота Как да атакуваме неприятния пърхот? Красивата коса е здрава и чиста, а пърхотът е козметичен проблем, който създава големи неудобства. Ефикасни шампоани против пърхот.

image

Появата на пърхот е физиологичен процес, а не заболяване. Около 20% от хората страдат от този неприятен козметичен проблем. Появява се в юношеските години и намалява с възрастта. Пърхотът представлява засилена обмяна на клетките по кожата на главата, неправилно съзряване на кератина и излющване на епидермалните клетки. imageПоразява кожата на цялата глава, а не отделни участъци, при това без да се забелязват никакви признаци на възпаление. Единствената видима проява на пърхота е лющенето на кожата.

Обилният пърхот, придружен със сърбеж, е характерен за себорейния дерматит и за псориазиса, които са тежки кожни заболявания. Не е известна конкретната причина за поява на пърхота, но по общо мнение се дължи на по-голямото количество микроорганизми по кожата, най-вече на гъбичката Pitirosporum ovale. Но факторите, предизвикващи появата на пърхот са всеобщо известни и се разделят на вътрешни и външни.

Вътрешните фактори, водещи до появата на пърхот са: наследствена предразположеност, хормонални нарушения, нервни или инфекциозни болести, хранителни алергии, недостиг на витамини, преумора, стрес. А външните са: замърсяването на околната среда, прекалена употреба на стилизиращи продукти и бои за коса, зимния студ.

Редовното миене на косата с ефикасни шампоани против пърхот е най-успешният метод за атакуване на пърхота
. Преди да измиете главата разрешете косата добре с четка с твърди косми, за да отлепите люспиците или плаките и миенето след това по-лесно да ги отстрани.

Ефикасни шампоани против пърхот:

image Противопърхотна серия шампоани Nivea Anti-Dandruff за жени

Противопърхотен шампоан Anti-Dandruff Pure Gloss за блясък, 250 мл – 5,50 лв С перлени протеини за допълнителен блясък и Nivea Liquid Clear System за борба с пърхота. Люспенето е елиминирано, а допълнителният блясък се осигурява от ценните перлени протеини в обгрижващата формула, която придава на кожата неустоим блясък и едновременно с това я прави мека и гъвкава.

Възстановяващ противопърхотен Anti-Dandruff Pure Repair, 250 мл – 5,50 лв, 400 мл – 6,90 лв
С екстракт от папая и технологията Nivea Liquid Clear System за борба с пърхота. Регенерира сухата коса и заглажда повърхността на косъма. Резултатът е коса, която изглежда точно толкова мека и гъвкава, колкото я усещате – без люспи.

Противопърхотен шампоан Anti-Dandruff Pure Color за боядисана коса, 250 мл – 5,50 лв
Удължава времето на блясъка на боядисаната коса и интензивността на цвета с екстракт от нар, UV защита и технологията Nivea Liquid Clear System за борба с пърхота.
 
image Серия противопърхотни шампоани Nivea Anti-Dandruff за мъже

Противопърхотен шампоан Anti-Dandruff Power за нормална коса, 250 мл – 5,50 лв С екстракт от бамбук за подсилване на косата и технологията Liquid Clear System за ефективно елиминиране на пърхота.

Противопърхотен шампоан Anti-Dandruff Cool за сърбящ скалп, 250 мл – 5,50 лв, 400 мл – 6,90 лв
С технологията Liquid Clear System за ефективно справяне с пърхота и освежаващ ментол за незабавно успокояване на сърбежа. Запазва свежестта на скалпа и чувството за успокояване и релаксация след измиване на косата.

Противопърхотен шампоан Anti-Dandruff Pure за нормална до мазна коса, 250 мл – 5,50 лв С иновативна формула Liquid Clear System за сигурна защита от пърхота. Дълбоко почиства мазната коса като предотвратява повторното й прекалено бързо омазняване и съдържа екстракт от лайм за дълготрайно и освежаващо усещане.
 
image Подсилващ шампоан против пърхот Garnier
Fructis за чувствителна кожа на главата,
250 мл - за периода от 01 до 30 септември всички шампоани и балсами Fructis на специална препоръчителна цена 3,49 лв Успокоява дразненето и сърбежите по скалпа. Специално създаден за чувствителен скалп, шампоанът Garnier Fructis Sensitive против пърхот измива и модулира косата, като я оставя мека и копринена. Новата формула, съдържаща Zinc Pyrithione се бори видимо с пърхота от първото измиване. Нежните и омекотяващи агенти, съдържащи се във формулата му, дълготрайно избавят от сърбящия и раздразнен скалп.

Подсилващ шампоан против пърхот Garnier Fructis Menthol Fresh, 250 мл -
за периода от 01 до 30 септември всички шампоани и балсами Fructis на специална препоръчителна цена 3,49 лв Формула със Zinc Pyrithione за ефикасно действие против пърхота. Специално създаден за коса, която бързо се омазнява. Противопърхотният шампоан Garnier Fructis Menthol Fresh бързо елиминира пърхота, регулира и почиства кожата на главата и оставя косата силна и сияйна. Формулата му комбинира силно действащи почистващи агенти с ментов екстракт, който почиства и освежава скалпа.
 
image Грижа против пърхот Kerium от La Roche-Posay, флакони от 200 мл – всеки по 23,90 лв Серия шампоани против пърхот, подходящи за продължителна употреба. Предотвратяват развитието на гъбичките (P. Ovale), успокояват сърбежа и заздравяват скалпа. Отлична поносимост, благодарение на формула, близка до физиологичното рН. Придават на косата здравина, блясък и обем, улесняват разресването. Разработени са 2 варианта според типа на скалпа – Kerium гел-шампоан при пърхот и мазен скалп с комплекс от вещества, контролиращи омазняването и Kerium крем-шампоан при пърхот и сух скалп с подхранващ комплекс, глицерин и аминокиселини.
 
image Шампоан против пърхот Inner Effect Regulate Anti-dandruff Shampoo от Goldwell Шампоан против пърхот от ново поколение. Съдържа ефективна комбинация от активно действащи съставки, които нежно премахват пърхота и предотвратяват появата на нов, като в същото време успокояват скалпа. лагодарение на иновативната си нанотехнология за предпазване на цвета, не сваля цвета, както правят повечето противопърхотни продукти, а напротив, прави го по-красив, наситен и дълбок. Придава страхотен блясък.

Лосион против пърхот Inner Effect Regulate Anti-dandruff Lotion от Goldwell
Лосион, който регулира функциите и състоянието на скалпа. Високоефективна комбинация от активно действащи съставки. Премахва пърхота и предпазва от появата на нов. Идеално допълва действието на шампоана против пърхот Inner Effect Regulate Anti-dandruff Shampoo.
 
image Шампоан против пърхот Capital force за мъже от Kйrastase Homme Действие против повторна поява на пърхот при 87% от мъжете. Шампоан за ежедневна употреба. Подсилва капитала от коса. Действие против пърхот. При създаването на линията за мъже Kйrastase Homme, марката остава вярна на стремежа си да преобразява косата, за да предложи високия стандарт на Kйrastase вече и във вариант изцяло предназначен за мъжете. Мъжете имат специфични навици, свързани с грижата за косата - над 80% имат къса коса, тяхната кожа, включително и на скалпа, е по-мазна от тази на жените, повече от половината мият косата си всеки ден. За 94 % шампоанът е козметичен продукт, който те използват ежедневно. Ето защо мъжете имат нужда от специфични продукти за косата и кожата на скалпа.
 
image Шампоан против пърхот Normalize Shampoo от Biopoint Комбинира в едно почистващо и противопърхотно действие. Формула базирана на противопърхотната съставка Piroctone Olamine елиминира пърхота и предотвратява лющенето, успокоява възпалението и възстановява здравия вид на скалпа.
 
image Avon Advance Techniques Keep Clear шампоан и балсам против пърхот 2 в 1 за всеки тип коса, 250 мл – 3,70 лв Помага за спиране на симптомите на образуване на люспи по скалпа, асоцииран с пърхота. Редуцира неприятния сърбеж по скалпа, асоцииран с пърхота. Подхранва косата и й придава здрав вид.
 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boboncheto0o77
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 363470
Постинги: 129
Коментари: 139
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол